Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Åkarps IF 14 12 1 1 37
2 GIF Nike 2 14 11 0 3 33
3 Arlövs BI 14 8 1 5 25
4 Lilla Torg FF 14 6 2 6 20
5 Heleneholms SK 14 6 1 7 19
6 BK Kick 14 4 1 9 13
7 Limhamns FF 14 3 1 10 10
8 AIF Barrikaden 14 2 1 11 7

Match

AIF Barrikaden

1 - 7
Mellanhedens IP
10 september 2011
11:00

Heleneholms SK

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Heleneholms SK

Startelvan: (3-4-3) Amar - Nickola, Henke Nyrén, Claesson - Fredrik P, Per, Junior,
Kwame - Ahmed, Daniel, Johan L (När Amar målchansutvisad på slutet) 3-4-2

Avbytare var David som kom in redan efter 8 min sedan Claesson, mycket olyckligt för honom i sin come-back, skadat sig, Bagher som kom in efter 20-25 min som central anfallare och spelade resten av matchen dels som central- dels som vänsteranfallare, Pascal som kom in en kvart in på andra halvlek först en kort stund som höger yttermittfältare men sedan som högeranfallare och slutligen Andy som spelade sista kvarten som central anfallare.

Vi hade räknat med att Heleneholm inte riktigt skulle ha vår bredd. Vi hade ingen enda som var tänkt att spela A-lagsmatch dagen efter (även om Henke efter matchen också blev kallad till A-lagsmatchen) och vi ställde upp med 30 olika spelare under helgen - inte dåligt! Eftersom Heleneholm också hade en oerhört viktig match (en förlust skulle innbära mycket stor risk för kvalplats neråt) dagen efter räknade vi med att de skulle få gräva djupt för att få ihop ett lag. Redan på skottövningen på uppvärmningen märkte man att så nog inte var fallet och senare visade det sig att de chansat med att låta flera tongivande A-lagsspelare vara med, bl.a. deras jätteduktiga nyförvärv Linus Nilsson.

Om man blev förvånad under uppvärmningen var det inget mot vad man blev när matchen kom igång. De började i ett virvlande tempo och bara inom någon dryg minut lyckades de rada upp 4 klara målchanser, varav den sista resulterade i ett ledningsmål. De hade sedan ytterligare några bra chanser innan vi hade det första som med lite god vilja kunde kallas målchans i den 25:e min - efter en fin hörna av Junior uppstod en situation där bollen var på marken bara någon halvmeter målet samtidigt som för en kort stund ingen i något av lagen riktigt visste var den befann sig. C:a 5 min senare hade Bagher och Per ett fint väggspel
som avslutades av ett skott utanför av Bagher ur ett så så gott som friläge. I den 33:e min gjorde Amar, som hade en svettig dag, en riktig kanonreflexräddning bara för att se bollen gå in på returen. En fin Juniorfrispark (han slog flera underbara frisparkar och hörnor) som Fredrik P var mycket nära att nå och ett friläge där Bagher sånär lyckats med sitt lobbförsök över målvakten. Halvleken avslutades sedan med att Heleneholm gjorde 3-0.

Referenten var bara där under första halvlek och kan därför bara uttala sig om den men den andra lär ha haft samma tendens fast en än starkare sådan. Under första halvlek var det trots utspelningen två spelare som skötte sig mycket bra, dels Henke som hade ett nästan felfritt mittbacksspel, dels Junior på mitten som gav prov på mycket bra speluppfattning och en enorm exakthet även i sina långa passningar (förutom som nämnts fina inlägg på fasta situationer).

Intrycket av Heleneholm var mycket, mycket bra. Det kändes som om det här laget kunde varit ett mittenlag i vår sexa och att deras A-lag inför söndagens match låg näst sist i denna serie kädes minst sagt besynnerligt. De hade en förmåga att från lite gåfotboll fram och tillbaka på egen planhalva otroligt snabbt skifta tempo och blixtra till med snabba löpningar av spelare som blev serverade exakta passningar. De höll när de ville ett högt både löp- och bolltempo. De var helt enkelt kolossalt bra för att ligga näst sist (tror jag) i reservagsserien div 3. Vi var å andra sidan inte speciellt bra och blev därför i det närmaste utspelade långa stunder.

Vad jag insupit av information från andra halvlek var att de var överlägsna också då och att baklängesmålen trillade in med jämna mellanrum fram till 0-6 innan Daniel efter förarbete av Ahmed reducerade till 1-6. Något senare blev Amar målchansutvisad och Fredrik P som då gick in i målet fick det tvivelaktiga nöjet att släppa in den straff som följde på utvisningen. Baklängessiffrorna skrevs alltså slutligen till 1-7 och därmed är vi cementerade i botten med tre matcher på bortplan mot alla topplagen kvar att spela. Det ser väl ut att bli en sistaplats men visst kan vi säkert fighta till oss några poäng med den bredd vi har just nu när motståndet nog trots allt kan förväntas bli något svagare än dagens.

Risken för nerflyttning är nog minimal. Två lag har hoppat av och det är bara i undantagsfall Skåneboll behöver använda sig av den möjlighet att flytta ner mer än 2 lag som finns i tävlingsbestämmelserna. För det mesta är det nuförtiden flera lag som antingen lägger ner sina B-lag eller vill stanna kvar i en lägre serie trots att de kvalificerat sig för avancemang.

Någon statistik fördes inte eftersom referenten i pausen måste iväg på den dammatch som skulle visa sig bli den enda segern under helgen. 11-0 i torsdags mot Heleneholm (!) följdes upp med en 2-1-viktoria. Damlaget är förresten förtjänt av besök från herrspelarna. Man spelar stundtals en mycket fin fotboll med hänsyn taget till att man ligger i lägsta divisionen.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ahmed Matar 1 0 1 0 0 0
Bagher Jaffari 1 0 0 0 0 0
David Clemensson 1 0 0 0 0 0
Henrik Nyrén 1 0 0 0 0 0
Johan Lindqvist 1 0 0 0 0 0
Kwame Sakwanda 1 0 0 0 0 0
Marcus Claesson 1 0 0 0 0 0
Nickola Habr 1 0 0 0 0 0
Per Malm 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 22 maj 2011, 14:00 Heleneholms SK - AIF Barrikaden 4 - 2